PRIDOBIVANJE DODATNIH SREDSTEV Javni razpisi

Spodbudno okolje za gospodarski razvoj omogoča podjetjem koriščenje sredstev, ki jih za določene namene ponuja država ali EU. Dodatna finančna sredstva lahko podjetjem pomagajo pri vzpostavitvi trdnejših osnovnih temeljev za nadaljnje delo.

Finančne spodbude so dobrodošla dobra volja države, ki se zaveda, da obstajajo šibke točke v gospodarstvu, kjer je potrebno zavzeti širše stališče do reševanja problema. Na področju kadrov je teh spodbud ogromno, vendar pa jih podjetja ne znajo izkoristiti v svojem kolektivu, ne prepoznajo kot dobro izhodišče za nadaljnje delo ali enostavno nimajo časa za dodaten obseg dela, ki ga vključitev v takšne postopke zahteva.

Zakaj se podjetju izplača slediti in koristiti sredstva, pridobljena preko javnih razpisov?

  • Ker lahko s tem zaposli kandidate iz ranljivejših skupin na trgu dela in koristi tudi nadaljnje ugodnosti.
  • Ker s tem pridobi nova znanja, ki mu jih pomaga sofinancirati država.
  • Ker v svoji vrsti obdrži številne dolgoletne izkušnje posameznih starejših zaposlenih, ki pa potrebujejo dodatne osvežitve ali novo pridobljena znanja s področja tehnologij.
  • Ker s tem gradijo nediskriminatorno in širšo kulturo podjetja.
  • Ker lahko z raznolikostjo zaposlenih kreira nove ideje.
  • Ker krepi odnos do zaposlenih, dviga zaupanje in motivacijo.
PESTRA IZBIRA RAZPISOV S HR PODROČJA

Najpogosteje pridobljena
sredstva z HR področja

Z leti še vedno zavzeti

Javni razpis, kjer ciljno skupino predstavljajo zaposleni nad 45 letom starosti. Hiter razvoj tehnologij pušča posameznike v sistemih za sabo. Problem, ki ga v nekaj letih zaznajo tudi mladi, ki niso aktivno vključeni v samo sledenje tehnološkemu razvoju, še posebej z velikimi koraki zaznavajo starejši. Obvladovanje računalniških orodij in programov, ki olajšujejo časovno potratne procese dela, je nujno, tudi za starejše, ki bodo na trgu dela le še nekaj let. V okolju, kjer štejejo sekunde, je obdobje treh let pred upokojitvijo smatrano kot ogromna zaloga časa, ki jo je potrebno maksimalno izkoristiti z nekaj kliki.

Delovni preizkus 2020

Delovni preizkus in povračilo stroškov delovnega preizkusa podjetje prejme za brezposelne, prijavljene na ZRSZ. Razpis spodbuja podjetja, da brezposelne preizkusite in spoznate na konkretnem delovnem mestu. Program traja od najmanj 100 ur do največ 1 meseca, lahko pa je daljši za invalidne osebe ali osebe z odločbo za krajši delovni čas.

Zaposli.me

Za obdobje 2020-21 je na voljo skoraj 27 milijonov nepovratnih sredstev, ki jih v 80% sofinancira Evropska unija. Podjetje lahko prejme 12-mesečno subvencijo za zaposlitev osebe, starejše od 50 let, ali osebe, ki je dopolnila 30 let in jo kategoriziramo v ranljive ciljne skupine.

ZAHTEVE JAVNIH RAZPISOV

Javni razpis zahteva
svoj čas

Veliko podjetij se ne prijavlja na javne razpise, ker ti zahtevajo nadzor in nenehno sledenje zahtevam. Velikokrat podjetjem do upravičenosti porabe sredstev zmanjka le nekaj drobnih popravkov, ki jih zaradi neizkušenosti podjetje ni predvidelo. Kako vam lahko pomagamo?

Sledenje

Sledenje javnim razpisom in ocena primernosti za vaše podjetje.

Oddaja dokumentacije

Priprava potrebne dokumentacije za vaše podjetje v skladu z razpisnimi pogoji.

Kontinuirano izvajanje

Izvedba procesov in časovni nadzor nad izvedbo, kot je predvidena v razpisni dokumentaciji.

Poročanje

Sledimo zastavljenim ciljem podjetja in razpisnim pogojem.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
ODDAJTE INFORMATIVNO POVPRAŠEVANJE

Iščete kvalitetnega kadrovskega partnerja?

ODDAJTE INFORMATIVNO POVPRAŠEVANJE

Iščete kvalitetnega kadrovskega partnerja?

VEČ KOT LE KADROVSKA SLUŽBA

Preberite mnenja
naših partnerjev

Izjemno smo ponosmi, da smo v naši skoraj 30 letih delovanja skenili dolgoročna partnerstva z več kot 70 uspešnimi slovenskimi podjetji.
https://trgotur.si/wp-content/uploads/2019/12/Rajko-Djordjevič.png

Vredni zaupanja.

S sodelavci opravljamo medijsko poslanstvo z vsem srcem že 30 let in trudimo se biti dobri v tem, kar počnemo. Da se lahko osredotočamo na naše poslanstvo nam omogoča tudi sodelovanje s podjetjem Trgotur, s katerim sodelujemo že vsaj dve desetletji. V svetu, kjer štejejo sekunde, je zelo težko zgraditi krepko medsebojno zaupanje. In ravno zaupanje je ena pomembnejših komponent našega dobrega poslovnega odnosa. Ker vem, da za naše kadrovske zadeve skrbi Trgotur se lažje posvečam delovanju podjetja.
Rajko Djordjevič
VTV Vaša televizja
https://trgotur.si/wp-content/uploads/2021/09/Denise-Kramljak.jpg

Prava odločitev.

Naša prva izkušnja s podjetjem Trgotur d.o.o. je bilo iskanje malce bolj specifičnega kadra. Zaradi pomanjkanja časa in drugih prioritet, smo celoten postopek kadrovanja prepustili zunanjemu izvajalcu, ki nam je posredoval le tri najbolj primerne kandidate. Projekt smo uspešno zaključili in zaposlili najbolj primerno osebo, s katero smo zelo zadovoljni.
Denise Kramljak
Nieros metal d.o.o.
Alma Ganić

Strokovni in profesionalni!

Pri sprejemanju pomembnih kadrovskih odločitev vedno prosimo za mnenje ekipo Trgoturja, ki nam vedno pripravi strokoven odgovor, skladen z veljavno zakonodajo.
MEDICOPHARMACIA, d.o.o.
TRGOTURPisarna
Strokovno in celovito urejamo organizacijsko-kadrovsko področje in nudimo kvalitetne storitve našim partnerjem, že več kot 30 let.
LOKACIJAKje nas najdete?
https://trgotur.si/wp-content/uploads/2019/07/img-footer-map.png
SLEDITE NAMNaši družbeni kanali
Sledite nam na naših socialnih omrežjih in bodite vedno na tekočem s kadrovskimi spremembami.
TRGOTURPisarna
Strokovno in celovito urejamo organizacijsko-kadrovsko področje in nudimo kvalitetne storitve našim partnerjem, že več kot 30 let.
LOKACIJAKje nas najdete?
https://trgotur.si/wp-content/uploads/2019/07/img-footer-map.png
SLEDITE NAMNaši družbeni kanali
Sledite nam na naših socialnih omrežjih in bodite vedno na tekočem s kadrovskimi spremembami.

All rights reserved 2019 © Trgotur d.o.o.  | Izdelava Freshlab, d.o.o.

All rights reserved 2019 © Trgotur d.o.o.  | Izdelava Freshlab, d.o.o.